Candid. Platform
for growth.

XXS ziet Kia campagne bekroond met Bronzen Effie

kia7years_0005_Layer-1_MAIN KIA en XXS
Dinsdag 17 november was een bijzonder spannende dag: het was de dag van de uitreiking van de prestigieuze Effies. XXS Amsterdam had al goede hoop voor de '7 years in 7 seconds' campagne die ze voor Kia ontwikkelde, maar het dak ging er pas echt af toen de bekroning ook daadwerkelijk in de wacht werd gesleept. De Bronzen Effie is een mooie en welverdiende kroon op deze ijzersterke campagne. De uitdaging bij het ontwikkelen van de campagne lag in het verhogen van zowel de kwaliteitspercepties van Kia alsmede het marktaandeel.

XXS maakt in de TVC de kwaliteit van Kia tastbaar door te laten zien dat er in 7 jaar veel kan gebeuren. De belofte van Kia van '7 jaar garantie' wordt gevisualiseerd door een Kia ProCeed in een typische testomgeving bloot te stellen aan een breed scala aan mogelijke schade door allerlei (weers)elementen. En dit alles kleurrijk gecomprimeerd in 7 seconden. Een atypische autocommercial die voor de verandering eens wél leuk is om naar te kijken. Om er zeker van te zijn dat de campagne werd gewaardeerd, testte XXS de TVC uitgebreid, ruim voor de livegang, zowel kwalitatief als kwantitatief. In deze test kwam bijvoorbeeld naar voren dat de Engelstalige versie een beduidend hogere waarderingsscore behaalde dan de Nederlandstalige. 

De campagne resulteerde erin dat Kia in een markt met weinig grote bewegingen in marktaandeel in minder dan een jaar substantiële groei heeft weten te realiseren (9,4% meer verkochte Kia's en een stijging van gemiddeld marktaandeel naar 7,9%). Groei die niet voortkomt uit de makkelijke weg van bijtellingsvriendelijke elektrische auto's. Groei die een grote uitdaging was omdat het imago van Kia op z'n zachtst gezegd weinig ingekleurd was. Groei door een nieuwe communicatiestrategie waar het merk voorop staat en niet het model. Groei door te kiezen voor breed bereik boven segmentatie. Groei door kwaliteit te koppelen op een manier die onontvreemdbaar Kia is. De Effie jury was onder de indruk van de aanpak en case van XXS. Ze roemde vooral de groei- en verkoopresultaten, waarbij vol werd ingezet op de merkwaarde kwaliteit. In zowel ambitie als in strategie en resultaat een uiterst succesvolle en Effie-waardige case. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news