Candid. Platform
for growth.

Live video zorgt voor meer brand engagement

Live video zorgt voor meer brand engagement

Een live video wordt zeven keer langer bekeken dan een opgenomen clip. Dat blijkt uit marketingonderzoek in de VS. CEO’s zeggen dat live streaming zorgt voor ‘authentiek brand engagement’. Live streaming kan vanuit een professionele studio, maar ook eenvoudig met de smartphone.

 
In Londen scoort een pizzeria een enorme hit door bezorgers live op video te volgen. Pizzeria Sodo wil rekening houden met het milieu en laat renners van een plaatselijke sportclub de pizza’s bezorgen. Klanten kunnen realtime op hun smartphone via Periscope zien hoever de bezorger is.

De stunt van de Engelse pizzeria is zo’n succes dat de zaak in drie uur is uitverkocht. Reclamebureau TBWA bedacht de eenmalige actie, die vanwege alle aandacht nu maandelijks wordt herhaald.

 
Productpresentaties
Van retail tot grote merken: steeds meer bedrijven zetten live video in. Dat kan op veel manieren: van een productpresentatie, een live reportage van het productieproces of live gesprekken met klanten over hun productervaringen.

Bij live streaming weten consumenten dat er niet in de video is geknipt. Ze ervaren dat als oprechter dan een commercial waarin elke seconde van te voren is vastgelegd.

 
Influencer briefings
Vooral in de VS zit de groei er flink in. Tot dusver gebruikten veel bedrijven live streaming alleen intern, bijvoorbeeld voor sales trainingen. Maar dit jaar gaan de livestreams meer naar de klanten. Het bureau Brandlive in Portland aan de Amerikaanse westkust deed er onderzoek naar. Ruim de helft van tweehonderd ondervraagde bedrijven zegt live video te gaan inzetten voor productlanceringen, consumentenpanels of influencer briefings.

„Brands en retailers hebben streaming video als nieuw digitaal mediakanaal ontdekt,” zegt vice-president Steve Gehlen van Brandlive. „Met live video hebben ze interactie met hun werknemers, partners en klanten op een nieuwe manier die authentiek en engaging is.”

 
Authentiek
CEO’s zeggen dat digitale marketing door live streaming persoonlijker en authentieker wordt. Klanten kunnen realtime feedback geven. Ook gaan bedrijven live video vaker inzetten voor storytelling, om het verhaal van een product of bedrijf te vertellen.

 
Galaxy S7
Samsung weet als geen ander hoe je met live streaming een product kunt lanceren. Flitsende beelden als intro, spannende muziek en een manager die de nieuwe Galaxy S7 live in Barcelona presenteert. Je weet niet wat er gaat komen en je wil erbij bljven. De presentatie van ruim vijftig minuten is volgens Samsung door miljoenen mensen bekeken. De video staat nu op Youtube en is nog steeds populair (vanaf 1.40 min wordt het spannend; vanaf 3.00 min gaat Samsung’s mobile chief D.J. Koh live).

https://www.youtube.com/watch?v=O6KeASdz2AI

 
Mark Zuckerberg
Facebook CEO Mark Zuckerberg komt bij de Samsung presentatie ook even langs (te zien vanaf 46.00 min) en belooft een toekomst met wat hij noemt dynamic live streaming, waarbij we in hoge kwaliteit live 360 graden video kunnen zien. „Dat is alsof je zelf bij een gebeurtenis bent,” zegt Zuckerberg.

Facebook investeert fors in live video en biedt in steeds meer landen de mogelijkheid om via de app te streamen. Live video’s komen bij Facebook bovenaan in de news feed te staan.

 
Periscope
Voor adverteerders biedt live video grote kansen. Kijkers blijven bij een gestreamde presentatie vaak zo’n twintig minuten hangen. Bij een vooraf opgenomen clip is dat twee tot drie minuten, blijkt uit het survey van Brandlive. Veel bedrijven maken bij live video gebruik van Periscope van Twitter en nu komt dus ook Facebook eraan.

 
Drones live te volgen
General Electric was er snel bij als gebruiker van Periscope. De multinational scoorde met live streaming tijdens de #Droneweek. Drones lieten een week lang spannende beelden zien van GE-fabrieken van kust tot kust in de Verenigde Staten. Van windenergieparken tot straalmotoren voor vliegtuigen. Allemaal live te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=X57vJYRt35Y

 
Adidas
Voetballer James Rodríguez van Real Madrid tekende zijn nieuwe contract met Adidas tijdens een live uitgezonden event. De stream kwam via Periscope op Twitter. Ook hier voel je de spanning omdat het live is. Het is terug te zien op Youtube, dan met een paar flitsende videofragmenten om de event heen gemonteerd.

https://www.youtube.com/watch?v=bFow7OeIzfg

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news