Candid. Platform
for growth.

De onthulling van Elon Musk die iedereen miste

tesla_musk

Tesla presenteerde afgelopen week het nieuwe Model Y en dat was eigenlijk niet zo bijzonder. Maar terwijl iedereen de zaal uitliep, verscheen op het scherm kort een ander beeld, waarover Elon Musk later tweette. Bijna niemand heeft het gezien. Op social media trok Musk met zijn geheimzinnigheid alle aandacht. Wat is er aan de hand?

Op de presentatie van Tesla's Model Y wordt in de media wat lauw gereageerd. Het nieuwe Model Y oogt mooi en sportief, maar is niet de verrassing die we van Tesla gewend zijn.

Na de presentatie stuurt ElonMusk een opvallende tweet de wereld in: 'There was something, but no one caught it'. De CEO gaf geen verdere details, maar wat was het?


Cyberpunk pickup truck
Terwijl iedereen de zaal uitloopt, gaan een moment de lichten uit. Het gerucht doet dan snel de ronde dat Tesla beeld heeft laten zien van een futuristische pickup truck. Musk zinspeelde eerder al op een truck met 'futuristisch cyberpunk Blade Runner' design.

Een medewerker van magazine Electrek (over elektrisch vervoer)was bij de bijeenkomst aanwezig. Hij haastte zich om een verslag te maken over Model Y. Veel rust kreeg hij niet, want mensen wilden hem het verhaal vertellen. De meesten hadden het beeld niet eens gezien, laat staan dat het gelukt was een foto te maken. De opwinding was er niet minder om.

Uiteindelijk was het Musk zelf die enige uitsluiting bood. Na de beelden van Model Y op het scherm volgden muziek en aftiteling van de sciencefictionfilm Blade Runner met daarna een geheimzinnige teaser van de Tesla pickup.

Dit is de tweet die Musk rondstuurde:

Veel wijzer word je er niet van, maar het mysterie is neergezet.


Geheimzinnigheid creëren werkt
Musk maakt gebruik van een slimme en bekende truc: door geheimzinnig te doen alle aandacht op zich te vestigen. Het is de vraag of het echt werkt, want in de loop der tijd is ook wat magie rond Tesla verloren gaan. Van productieproblemen tot onbezonnen tweets die het vertrouwen in het bedrijf geen goed hebben gedaan. Musk is een meester in geheimzinnigheid creëren. Het gaf een spannend randje aan de weinig verrassende presentatie van Model Y. De cyberpunk pickup truck komt later dit jaar uit.


Concurrentie van Audi en Mercedes
Het nieuwe Model Y roept trouwens veel vragen op bij analisten. De koers van Tesla daalde na de presentatie. Model Y lijkt op Model 3, maar is groter. „Het heeft de functionaliteit van een SUV, maar rijdt als een sportwagen," zegt Musk in The Verge. De vraag is vooral of Tesla erin zal slagen de auto in 2020 op tijd bij consumenten af te leveren. Bovendien komen Audi en Mercedes met vergelijkbare modellen, dus krijgt Tesla met toenemende concurrentie te maken, schrijft The New York Times.

Elon Musk zelf heeft nog een ander probleem, meldt The Guardian. Onlangs werd bekend dat het Pentagon de veiligheidsrisico's van Musk onderzoekt nadat hij tijdens live uitgezonden videobeelden een joint rookte. Musk heeft voor zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX 'security clearance' nodig van het Pentagon. Of het nu gaat om Tesla of Space X, kleurrijk blijft Musk in elk geval wel. 

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news