Candid. Platform
for growth.

Hoe Al Gore de ondernemer inspireert

Hoe Al Gore de ondernemer inspireert

Tijdens het speakersevent Inspiration360 vorige week in de Ziggo Dome was Al Gore één van de grote sprekers. Naast namen als Richard Branson en Bear Grylls moest Gore zorgen dat de goed gevulde zaal vol ondernemers en professionals geïnspireerd weer naar buiten zou stappen. Dat lijkt mij een lastige taak voor iemand waarbij het verhaal vooral draait om een negatieve boodschap: de aarde gaat naar de klote en dat is onze eigen schuld.

 
Gore heeft zich na zijn verkiesbaarstelling voor het Amerikaanse presidentschap in 2000 volledig gericht op het milieu. In een paar jaar tijd werd hij ‘Mr. Climate Change’ en wist hij de Nobelprijs binnen te slepen voor zijn inzet om de kennis over klimaatverandering te vergoten en te verspreiden. Zoals verwacht ging Gore in de Ziggo Dome los over dit onderwerp. De ene na de andere visual over hoe erg de wereld er op dit moment aan toe is. Overstromingen, bosbranden, extreme hitte en droogte, rainbombs. We hebben het allemaal aan onszelf te danken.

 
Marketingtechnieken
Het wordt me al snel duidelijk dat Gore niet enkel een activist is. Hij - en uiteraard het enorme team dat met hem werkt - beschikt over de juiste marketing- en communicatietechnieken om zijn boodschap over te brengen en mensen te bewegen in actie te komen. Hij stelt de zaal drie vragen:

1: Do we need to change?

2: Can we change?

3: Will we change?

Zijn boodschap eindigt gelukkig positief, want de laatste twee vragen beantwoordt Gore met een volmondig ‘Ja’.

Ja, we kunnen veranderen. Er zijn tal van alternatieven voor het verbranden van fossiele brandstoffen, de voornaamste veroorzaker van alle problemen. Voor ondernemers wordt het steeds interessanter om te investeren in bijvoorbeeld windenergie en zonne-energie. De initiatieven op dit vlak schieten als paddenstoelen uit de grond.

 
Morele keus adverteerder
En ja, we willen ook veranderen. Er staat een nieuwe generatie op die zich steeds bewuster is van de gevolgen van klimaatverandering. Zij wíllen veranderen en voeren de druk op voor oudere generaties om hier in mee te gaan. Wil je als adverteerder een jong publiek bereiken en behouden, dan zal je bewust om moeten gaan met de grote vraagstukken rondom het klimaat. Als er één les is die de zaal vol ondernemers van Gore mee naar huis krijgt, dan is het dat duurzaam ondernemen absoluut de toekomst heeft. Wie niet mee gaat in een morele keuze voor de toekomst, zal uiteindelijk buitenspel worden gezet en het verliezen van diegenen die wél dat ene doel hebben: een goede toekomst in een mooie, nieuwe wereld. Ik heb weer hoop…

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news