Candid. Platform
for growth.

De perfecte bezorgservice bestaat wél

De perfecte bezorgservice bestaat wél

Niets zo irritant als dagen op je pakketje moeten wachten, dat vervolgens natuurlijk precies op die dag en tijd wordt afgeleverd waarop jij niet thuis bent. Of een track & trace nummer waarbij je een indicatie krijgt als ‘tussen 11 en 17 uur is de bezorger bij u’. Dus…

Hoe vaak ik al niet onhandig op de fiets met m’n XL-pakket door de stad ben gereden, omdat ik natuurlijk weer eens niet thuis was op het moment van bezorging. Of al die keren dat ik dolenthousiast bij de buurman aanbelde, de plek waar mijn pakketje was afgeleverd tijdens mijn afwezigheid, en ik blij werd gemaakt met een dichte deur. Nóg een dag wachten.

Hoe vaak ik vervolgens daardoor een kaartje met ‘Sorry te laat! Je krijgt je cadeau écht nog’ heb moeten schrijven. Of uiteindelijk toch in de stress zat, omdat mijn nieuwe outfit voor dat ene feestje bij de benedenbuurman lag, en die dus een paar uur voor dat feest nog steeds niet thuis was.

Mijn online shopervaring heeft nogal wat deukjes opgelopen. En ik zweer sindsdien dan ook bij de altijd succesvolle offline shop experience. Tot ik laatst een geweldig paar sneakers voorbij zag komen in zo’n gevaarlijk gesponsorde Instagram-post. Voor ik het goed en wel wist, zaten de sneakers, die er alleen nog in mijn maat waren - over meant to be gesproken - in mijn winkelwagentje en drukte ik op betalen.

Ik had de sneakers niet dezelfde dag nog nodig, het was weliswaar een cadeautje voor mezelf maar ook niet voor een speciale datum. Dus op zich was er geen sprake van een spoedbestelling. Al kon ik natuurlijk niet wachten tot ze geleverd zouden worden. En had ik in mijn hoofd al allerlei outfits in mijn kast geselecteerd die er perfect bij zouden matchen.

Verwachte bezorgtijd: vandaag besteld, de volgende dag in huis. Precies de dag dat ik natuurlijk niet thuis zou zijn. Maar tot  mijn verbazing ontving ik een paar uur na mijn bestelling een sms van Emily Company Suit-Up Courier. Ze bedankten mij voor mijn bestelling en gaven aan dat ze mijn sneakers nog diezelfde avond tussen 18 en 20 uur zouden bezorgen. Supersnel en geen ‘11 -20 uur praktijken’.

Maar nu komt het allermooiste... In het bericht stond ook dat als ik niet aanwezig was rond die tijd, ik kon kiezen uit een aantal opties. Ik mocht:
A: Aangeven waar ik wel was, sportschool, werk, restaurant, school of welk adres ook, zodat ze het daar af konden geven.
B: Aangeven welk levermoment beter geschikt zou zijn.
C: Toestemming geven om het af te geven bij de buren.

De verandering kon ik gerust via een sms-bericht terugsturen. Ik bleek geen afspraken te hebben, kon gewoon thuis zijn al twijfelde ik er even of dit geen goede reden was om deze nieuwe bezorgdienst nog beter uit te testen en mijn nieuwe aankoop meteen te vieren in een van mijn favoriete restaurantjes.

Nog diezelfde avond werd er om half 8 aangebeld, en jawel: daar stond een jongeman in pak met een tasje met mijn gewilde sneakers erin. Hij begroette mij met een vriendelijke glimlach alsof ‘ie wist wat nieuwe sneakers voor mij betekenen’, en wenste me er heel veel plezier mee. Kijk deze bezorgdienst begrijpt het.

Als ik even later dolblij met mijn nieuwe schoenen aan nieuwsgierig hun website bezoek, zie ik het volgende:

Emily Company Suit-Up Courier: If you can be anything, be the best! En zo is het maar net.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news