Candid. Platform
for growth.

Candid zet voor haar creatieve (reclamebureau) groei en expansie volledig in op London

Creature-London

In aansluiting op de succesvolle overname van het toonaangevende creatieve bureau Creature in Londen heeft Candid besloten haar Nederlandse reclamebureau (XXS) te sluiten.


AMSTERDAM, 9 mei 2023 – Candid maakt vandaag bekend dat zij het in 2019 overgenomen reclamebureau XXS Amsterdam, gevestigd in Amsterdam Noord, heeft gesloten. Eerder was besloten dat XXS de Nederlandse vestiging van het recentelijk in Londen overgenomen Creature zou worden, maar mede door de uitblijvende groei van XXS Amsterdam en de steeds kleinere budgetten met betrekking tot creatie in de Nederlandse markt, heeft Candid nu besloten om volledig in te zetten op Londen voor de verdere groei en expansie van haar (internationale) creatieve reclamebureau dienstverlening.

De sluiting van reclamebureau XXS, opgericht in 1997 en overgenomen door Candid in 2019, is een gevolg van de uitdagende marktomstandigheden in Nederland. De oprichters van XXS, Piet Hein Smit, Jose Evers en Map van Arem, bleven in eerste instantie na de overname aan boord. Begin 2022 is de beslissing genomen om Sanne Tolsma samen met Piet Hein Smit de leiding over XXS Amsterdam te geven.

Rudiger Wanck – CEO Candid: "Als Candid hebben we bewust de keuze gemaakt om ons platform concept verder te ontwikkelen in één van de meest competitieve en toonaangevende marketing- en communicatielanden, het Verenigd Koninkrijk en dan specifiek in Londen. Na de succesvolle overnames van merkconsultancy Brand Potential (waar Millford onderdeel van is geworden), digitaal bureau Positive (waar Daily Dialogues en Havana Harbor onderdeel van zijn geworden) en ook creatief bureau Creature hebben we de fundering gelegd voor onze verdere internationale groei. De komst van Creature London heeft ons echter ook laten inzien dat de projecten en dienstverlening in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van reclamebureaus van een dermate andere orde zijn dat het in stand houden van een vestiging in Nederland niet de goede keuze is. XXS was al geruime tijd niet in staat financieel op eigen benen te staan. Uiteraard betreuren we dat wij tot dit besluit hebben moeten komen, want dit heeft zoals iedereen zal begrijpen een behoorlijke impact gehad op de medewerkers van Creature Amsterdam (red. oud XXS Amsterdam)".

Sinds de komst van Creature London kan Candid nu zowel lokale als internationale klanten toegang geven tot de toonaangevende creativiteit uit Londen, waardoor de noodzaak om XXS Amsterdam als onderdeel van het Candid full service platform concept te continueren is komen te vervallen. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news