Candid. Platform
for growth.

Radio 2 en Sky Radio lopen uit

Radio 2 en Sky Radio lopen uit
Door Linda Haring

 

NPO Radio 2 en Sky Radio hebben hun voorsprong op de andere zenders tijdens de maanden rond Kerstmis en Oud & Nieuw verder vergoot. Radio 2 behaalde met een marktaandeel van 14,8 procent zelfs een record. Sky Radio veroverde voor het tweede achtereenvolgende jaar de tweede plek met een aandeel van 11,3 procent.

 
Dat blijkt uit de luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) over de periode december 2016-januari 2017. Dat NPO Radio 2 marktleider is in december en januari, is inmiddels een gegeven. Al tien jaar domineert de zender de feestmaanden. Maar zo hoog als de afgelopen periode scoorde Radio 2 nog nooit. De Top 2000 zorgt voor een zenderaandeel van bijna 15 procent, 0,9 procent hoger dan tijdens de vorige meetperiode en 1,1 procent ten opzicht van vorig jaar.

 
Radio 538 voorbij
In 2013 en 2014 moest Sky Radio NPO 3FM voor zich dulden op de tweede plaats en daarvoor ORN. Vorig jaar was stond het ‘Christmas Station’ voor het eerst op die plek en die weet Sky Radio dit jaar vast te houden. De kerstliederen op de zender zorgen voor een flinke toename van het zenderaandeel. Daarmee gaat de zender Radio 538 voorbij. Die is meestal marktleider, maar niet in december en januari. Ten opzichte van de vorige meting daalde het marktaandeel, maar Radio 538 trok evenveel luisteraars als in dezelfde periode vorig jaar

 
3FM weer gedaald
Voor NPO 3FM was in de afgelopen meting een daling te zien van 6,6 naar 6,2 procent. Waar voorheen Serious Request voor een flinke toename in het zenderaandeel zorgde, is deze zender in deze meetperiode weer verder weggezakt. Vorig jaar haalde 3FM in deze periode nog een marktaandeel van 7,7 procent.

Ook de andere zenders hebben flink last van de decemberperiode met daarin de Top 2000 en The Christmas Station. Ondanks de zware concurrentie deze maand zagen Radio 10, 100%NL en Classic hun zenderaandelen toenemen. ORN zag het aandeel iets afnemen, maar ten opzichte van dezelfde meting vorig jaar groeien ze. Ditzelfde geldt ook voor E-Power Radio.

De cijfers van de januari-februari meting zullen op 21 maart gepubliceerd worden.

frank.news/Radio 2 en Sky Radio lopen uit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news