Candid. Platform
for growth.

NPO Radio 2 pakt koppositie weer terug van Radio 538

NPO Radio 2 pakt koppositie weer terug van Radio 538

Door Linda Haring


Het is stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst van de luistercijfers. NPO Radio 2 heeft de koppositie weer teruggepakt. Het zenderaandeel van NPO Radio 2 is 11,9 procent versus 11,8 procent van Radio 538. En dat terwijl vorige maand Radio 538 na 2 maanden de koppositie terugpakte van NPO Radio 2. Het aandeel van NPO Radio 2 zit fors in de lift ten opzichte van vorig jaar door het aantrekken van nieuwe dj’s het afgelopen jaar en het succes van de programmering.

Sky Radio en Qmusic zien de zenderaandelen ook weer toenemen, alhoewel ze nog niet op het aandeel van vorig jaar zitten. Het zenderaandeel van Radio 10 blijft in de lift zitten en groeit verder door naar een aandeel van 8,2 procent. Waar zal dit aandeel naar toegroeien als later in het jaar Jeroen Nieuwenhuize en Gerard Ekdom ook nog eens aan de slag gaan voor de zender? En welk effect zal de overstap van Ekdom hebben voor NPO Radio 2? Jeroen Nieuwenhuize zal vanaf 25 juni op werkdagen op Radio 10 te horen zijn tussen 10.00-13.00 uur. Gerard Ekdom start pas in september om daar in de ochtend een nieuwe radioshow te maken. Momenteel zit Lex Gaarthuis nog op die plek.

Radio Veronica (met Giel Beelen) en Beelens oude werkgever NPO 3FM zien het aandeel verder terugzakken en met name NPO 3FM levert steeds verder in. De nieuwste programmering slaat duidelijk niet aan bij de doelgroep. Op 1 juli gaat de nieuwe zendermanager, Sharid Alles, aan de slag.

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news