Candid. Platform
for growth.

Knallende kurken bij Radio 538

Knallende kurken bij Radio 538
Luistercijfers april-mei 2017

Door Linda Haring

De champagneflessen werden vanmorgen bij Radio 538 ontkurkt ten gevolge van de laatste luistercijfers, vertelde Edwin Evers tijdens Evers Staat Op. Het marktaandeel van marktleider 538 groeide verder door naar 12,5 procent. Dit aandeel werd ook al eens eerder bereikt, namelijk in juni-juli 2016.

Het programma van Evers zelf doet het overigens nog steeds heel goed; in de belangrijke doelgroep van 20 tot 49 luistert bijna een kwart van alle luisteraars naar Evers. Mooi om te zien dat het 46-jarige fenomeen in meerdere leeftijdsgroepen aanspreekt.

De tweede positie wordt door NPO Radio 2 bezet. Deze zender is fors gegroeid ten opzichte van dezelfde meting vorig jaar, destijds werd er nog een aandeel van 8,6 procent behaald. Het lijkt er echt op dat die iets oudere muziekliefhebbers hun weg naar 2 massaal aan het vinden zijn hoewel het aandeel iets gedaald is in vergelijking met de vorige meting. Sky Radio maakt de top 3 compleet met een aandeel van 10,1 procent. ORN, Qmusic, Radio 10, 100% NL en Classic FM leveren allen aandeel in en lijken de zenders te zijn die het meeste te lijden hebben onder de groei van de Top 3 zenders de afgelopen periodes.

Het aandeel van Qmusic vertoont de afgelopen twee metingen een neerwaartse lijn. Het lijkt ernaar dat het rumoer rondom Mattie en Wietze de luistercijfers van Q geen goed doen. Ook als we kijken naar de cijfers van de ochtendshow, dan zien we een daling van het zenderaandeel; van 9,5 procent in februari/maart via 9,2 procent in maart/april tot 9,1 procent in april/mei. NPO3FM heeft deze meting weer de weg omhoog weten te vinden en ziet het aandeel stijgen naar 4,7 procent. NPO Radio 4 ziet het aandeel fors toenemen zowel ten opzichte van de laatste meting als dezelfde meting vorig jaar.



Bron: NLO/GfK, doelgroep 10+, ma-zo 6:00 - 24:00 uur

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news