Candid. Platform
for growth.

Gerard Ekdom-effect bij Radio 10

gerard-ekdom-effect

Radio 10 lijkt te profiteren van de nieuwe radio-ochtend met Gerard Ekdom in de hoofdrol. Het station van Talpa Radio steeg volgens de laatste radiocijfers van 8.8 in juli/augustus naar 9,2 procent marktaandeel in augustus/september.

Radio 538 en NPO Radio 2 geven elkaar weinig ruimte in de strijd om het 'marktleiderschap'. Radio 538 kwam uit op 11,2 procent marktaandeel volgen de laatste luistercijfers van augustus en september en NPO Radio 2 op 11,0 procent. Verder vallen de stijgingen van Radio Veronica (van 3,3 naar 3,7 procent in vergelijking met juli/augustus) en Radio 10 (van 8,8 naar 9,2 procent) op en zakt Sky Radio iets weg (van 9 naar 8,3 procent).


Extra goede cijfers Radio 10
Radio 10 zit weliswaar al een tijdje in een positieve vibe, maar de komst van Gerard Ekdom (vanaf 27 augustus dus voor iets meer dan een maand in deze cijfers, red.) lijkt voor extra goede cijfers te zorgen. In een jaar tijd groeide het marktaandeel met 2,7 procent.

Roland Snoeijer, radio director Radio 10 in een persbericht: ,,De nieuwe ochtendshow met Gerard Ekdom heeft 10 procent meer luisteraars getrokken ten opzichte van de vorige meting. En ook Rob van Someren heeft met 'Somertijd' nieuwe records gebroken en presenteert het best beluisterde middagprogramma in de doelgroep mannen 30-59 jaar. We zijn ongelooflijk blij en trots dat we het leven van luisteraars leuker kunnen maken met alle energie en lol die het hele team de hele dag in de programma's steekt.''


De Grote Genee Show

Een interessante ontwikkeling in de radiowereld is het speculeren over het radioprogramma van Wilfred Genee. Die zou volgens RTL Boulevard binnenkort elke middag te beluisteren zijn op de zender waar hij al werkzaam is, maar op dit moment is het nog niet definitief. Met Giel Beelen in de ochtend en Wilfred Genee in de middag zou Veronica wel eens verder kunnen stijgen richting de (sub-)top.

Sky Radio moet veel inleveren. De non-stop zender levert 0,7 procent in ten opzichte van de vorige meting, over een jaar gezien is het zelfs 0,9 procent. In vergelijking met een jaar geleden levert 3FM nog steeds flink in, maar vergeleken met een maand geleden steeg de zender van 2,6 naar 2,7 procent marktaandeel. 

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news