Candid. Platform
for growth.

Social shopping: Instagram breidt pilot uit

Social shopping: Instagram breidt pilot uit
Door Mathilde Min

Ondanks het grote potentieel wil social shoppen nog niet echt van de grond komen. Millennials laten zich wel inspireren en beïnvloeden door influencers, online research en social media, maar winkelen nog niet massaal via social media-kanalen. Instagram startte een pilot om de weerstand tegen social shopping weg te halen en breidt deze nu uit.

 
Gebrek aan vertrouwen in het betaalproces en onbekendheid zorgen voor het uitblijven van succes voor social shopping, aldus Adweek. In een pilot experimenteert Instagram sinds enige tijd met verschillende vormen van social shopping. Doorklikken vanaf productdetails in foto’s naar afzonderlijke verkoopsites waar de producten gekocht kunnen worden, lijkt de kijker wel te verleiden tot kopen. Producten worden niet binnen Instagram afgerekend en gekocht, maar via een reguliere webwinkel. Interface en betaalopties zijn hierdoor bekend voor de koper. Dit wekt vertrouwen, waardoor eerder tot aanschaf wordt overgegaan.

 
De doorklikcijfers zijn veelbelovend en zorgen waarschijnlijk voor hogere verkoopcijfers voor aan de pilot deelnemende bedrijven. Instagram heeft dan ook besloten de pilot uit te breiden met duizenden Amerikaanse bedrijven. Zij kunnen binnenkort producten in foto’s taggen op dezelfde manier als gebruikers door hun productcatalogus in hun account te uploaden.

 
 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news