Candid. Platform
for growth.

‘Olympische baas’ niet enthousiast over E-games

‘Olympische baas’ niet enthousiast over E-games

Een flinke streep door de rekening van liefhebbers van E-games, zo valt te lezen op de site van Advertsing Age. Het spelen van FIFA en andere sportgames leek een eind onderweg om de Olympische status te krijgen, maar IOC-baas Thomas Bach denkt daar iets anders over. Hij zei in een Chinese krant dat E-Games in strijd zijn met de basiswaarden van de Olympische sport, namelijk dat er geen geweld wordt gebruikt en niet wordt gediscrimineerd.

Hij sluit overigens niet alle sporten uit, een populaire variant in gamevorm als basketbal zou nog wel eens overwogen kunnen worden. Op Twitter overheerst teleurstelling over de uitspraken van de hoogste man binnen het IOC. Tobias Sherman, tot voor kort werkzaam als ‘head of esports’ bij gametalentenbureau WME-IMG, noemde de uitspraken hypocriet omdat een sport als boksen gewoon op het Olympische programma staat.  ,,Het gaat niet eens om de sport, maar om de manier waarop zo’n ‘dinosaurus’ het gewoon niet begrijpt.’’

Het IOC heeft er belang bij om jonge mensen te interesseren (want jongeren zijn interessant voor adverteerders en sponsors) en om die reden zijn in 2020 in Tokyo sporten als klimmen en skateboarden nu al Olympisch.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news