Candid. Platform
for growth.

Nespresso geeft inzicht in MVO-programma

Nespresso geeft inzicht in MVO-programma

George Clooney is al jaren onlosmakelijk verbonden aan het populaire koffiemerk, maar Nespresso gooit het nu over een andere boeg. De ‘maatschappelijke’ boeg om precies te zijn. Dat meldt onder meer Marketing Week.

Nespresso lanceerde de campagne ‘The choices we make’ volgens een totaal andere strategie dan we gewend zijn van de koffiefabrikant. Centraal in de eerste commercial staan persoonlijke verhalen van koffieboeren, gefilmd in hun natuurlijke omgeving. Clooney is overigens niet helemaal van het toneel verdwenen in de commercials van Nespresso; hij is niet meer te zien, maar zijn stem is te horen als verteller van het verhaal.

Deze nieuwe strategie markeert een belangrijke verandering voor Nespresso. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Nespresso aandacht vraagt voor zijn duurzaamheidsinspanningen op zo’n grote schaal. Al in 2003 werd de Nespresso AAA Sustainable Quality Programme gelanceerd. Nu laat Nespresso zien welke verbeteringen er samen met de boeren zijn gerealiseerd op het gebied van kwaliteit, productiviteit en voortbestaan van de koffieplantages.

Marketing Week quote onder meer Nespresso’s head of UK marketing, Eva Pederzini, die zegt: ,,Het is misschien voor het eerst dat we er openlijk over praten, maar ons sustainability programma heeft altijd topprioriteit voor ons gehad.”

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news