Candid. Platform
for growth.

Meer tv-kijkers dan social media-gebruikers

Meer tv-kijkers dan social media-gebruikers
Door Mathilde Min

Het bereik van social media neemt toe, zo horen we steeds. Het populairst in Nederland zijn WhatsApp (10,9 miljoen gebruikers) en Facebook (10,4 miljoen gebruikers). Toch steekt televisie hier - met 13,2 miljoen kijkers - nog altijd met kop en schouders bovenuit.

 
Dit blijkt uit een publicatie van Screenforce naar aanleiding van het Social media onderzoek van onderzoeksbureau Newcom.

 
Kijkcijfers van SKO over 2016 zijn voor dit onderzoek bekeken en geanalyseerd. Instagram blijkt, met 3,2 miljoen gebruikers vorig jaar, relatief gezien het snelst groeiende platform in ons land. Het meeste gebruiken we WhatsApp en Facebook. YouTube, LinkedIn en Instagram maken de top 5 compleet. Geen van de social media-kanalen bereikt echter zoveel mensen als televisie. Zowel in het totale aantal gebruikers (kijkers) als het dagelijks bereik staat tv bovenaan de grafieken. In totaal kijken 13,2 miljoen Nederlanders van 15 jaar en ouder televisie; dagelijks zijn dit er 10,3 miljoen.

Het Social media onderzoek 2017 werd in januari gepubliceerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Newcom. Sinds 2010 voert het bureau jaarlijks het grootste onderzoek van Nederland uit naar het gebruik van social media. Dit was de zevende keer op rij dat dit onderzoek uitgevoerd werd.

 
Top 5 sociale platforms en tv in miljoenen gebruikers:



 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news