Candid. Platform
for growth.

Ikea start mogelijk restaurantketen

Ikea start mogelijk restaurantketen
Door Mathilde Min

Naar Ikea gaan we niet alleen voor een Billy, Klippan of Malm. De koffie, ontbijtjes, gehaktballetjes en hot dogs vinden ook gretig aftrek. Eten bij Ikea is zo populair dat de Zweedse meubelgigant overweegt een eigen restaurantketen te starten, zo meldt Forbes.

 
In een interview van Ikea met Fast Company komt ter sprake dat het bedrijf op zoek is naar nieuwe manieren om winst te maken. Het uitbreiden van de Ikea-restaurants buiten de Ikea-winkels zelf is een van de mogelijkheden die onderzocht wordt.

 
Ikea heeft al sinds 1958, een jaar na de opening van de eerste Ikea-winkel, eigen cafés. Winkelend publiek hoefde de winkel niet uit om iets te eten of te drinken, maar kon in het warenhuis zelf terecht. ,,We noemen de Zweedse gehaktballetjes altijd ‘de beste verkopers’,” aldus Gerd Diewald, hoofd van de Amerikaanse tak van Ikea food. ,,Als je ze te eten geeft, blijven ze langer en kunnen ze hun (potentiële) aankopen bespreken en een beslissing nemen zonder de winkel te verlaten. Dat was vanaf het begin het idee erachter.”

 
Dertig procent van de klanten komt alleen naar Ikea om te eten en de restaurants trekken een gevarieerd publiek. De jaaromzet van de Ikea restaurants was in 2016 1,6 miljard dollar. In totaal zette het bedrijf vorig jaar 36,5 miljard dollar om.

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news