Candid. Platform
for growth.

Facebook belooft honderden miljoenen aan muziekindustrie

Facebook belooft honderden miljoenen aan muziekindustrie

Facebook biedt grote platenmaatschappijen honderden miljoenen dollars zodat gebruikers van het sociale netwerk op een legale manier liedjes kunnen toevoegen aan hun video uploads. Dat is te lezen in een verhaal in The Verve. Het gebruik van die muziek is flink toegenomen omdat er steeds meer filmpjes worden gepost op Facebook. Rechtenhouders van de muziek onderhandelen al maanden met Facebook om tot een oplossing te komen. Facebook heeft beloofd een techniek te ontwikkelen waarbij het betalen van de rechten georganiseerd wordt.

Facebook CEO Mark Zuckerberg zei onlangs dat video de komende jaren een hele belangrijke rol gaat spelen. Hij denkt dat daar veel in geïnvesteerd moet worden omdat video op termijn het delen van tekst en foto’s zal gaan vervangen de komende jaren.

De ontwikkeling om geld op te halen bij Facebook past helemaal bij de groei van diensten als Apple Music en Spotify. Volgens ‘The International Federation of the Phonographic Industry’ zijn de inkomsten van muziekverkoop in 2016 toegenomen met 5,9 procent.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news