Candid. Platform
for growth.

CBS koopt Australische broadcaster

CBS koopt Australische broadcaster

CBS gaat het Australische Ten Network Holdings kopen waardoor het Amerikaanse bedrijf verzekerd is van een testmarkt voor haar online on demand service. Het in Sydney gevestigde bedrijf, dat vijf jaar lang verlies draaide, krijgt direct geld beschikbaar om te overleven.

CBS, bekend van programma’s als The Big Bang Theory en NCIS gaat daar ‘CBS All Acces’ lanceren. Het gaat de strijd aan met Netflix dat twee jaar geleden startte in Down Under. CBS zal, behalve met Netflix, moeten strijden met twee on demand platforms van open netten en van de publieke omroep, zo legt Adage uit. ,,Het is een mooie testomgeving, zei Marc C-Scott, docent screen media aan de Victoria Universiteit in Melbourne. ,,Er is nu eenmaal veel bewijs dat we veel van deze content willen zien.’’

In de VS omvat CBS All Access een live feed van het tv-netwerk evenals on-demand-programma’s. Net als Netflix maakt CBS ook een aantal originele shows voor de service en heeft het plannen om in september een nieuwe Star Trek-show op het platform te lanceren. CBS zei deze maand dat ‘All Access’ over de grenzen zou gaan, beginnend met Canada.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news