Candid. Platform
for growth.

Daily dialogues helpt merken laagdrempelig social media prestaties beoordelen

b2ap3_large_Social-Score-Card-D_20210423-130329_1

Social media bureau daily dialogues (part of CANDID) lanceert vandaag haar recent ontwikkelde Social Media Score Card software. Door het gebruik van deze nieuw ontwikkelde tool kunnen merken hun performance op social media laagdrempelig toetsen aan die van hun concurrenten en zelfs vergelijken met de industry benchmark. Voor het gebruik van de Social Media Score Card is geen verleende toegang vereist tot social media profielen, analytics of ad accounts.

De Social Media Score Card beoordeelt de performance van merken op social media op basis van 4 belangrijke graadmeters. Ten eerste de opgebouwde community. Het aantal volgers/fans dus. Ten tweede wordt de inzet van advertising beoordeeld, waarbij het aantal advertenties en het type advertentie doorslaggevend is. Vervolgens wordt gekeken naar de volledigheid van informatie op de social media profielen en op de website van de adverteerder. Tot slot, en daar ligt de meeste focus op, wordt de kwaliteit van de content beoordeeld. Dat gebeurt onder andere op basis van de verhouding tussen statische en motion creatives, de lengte van de copy die gebruikt wordt, het aantal publicaties en de mate waarin er mensen of personen in het beeld worden verwerkt.

Het systeem, het enige in zijn soort, vergaart gegevens en trekt conclusies puur op basis van informatie die publiekelijk of via API's beschikbaar is. Er is dus geen toegang vereist tot de systemen van de adverteerder. Dit verhoogt de laagdrempeligheid. De rapportages die voortkomen uit de Social Media Score Card software worden opgeleverd in de vorm van PDF decks, inclusief conclusies en aanbevelingen die door specialisten worden verwoord.

Sjef Kerkhofs, managing director van daily dialogues licht toe: ,,Veel merken willen graag weten hoe hun performance op social media is en willen dat vooral ook spiegelen aan hun concurrenten en de industrie waarin ze actief zijn. Echter, ze verlenen liever geen toegang tot hun eigen systemen of dat van de agency's waarmee ze werken, aangezien dat gevoelig kan liggen. Onze software heeft dergelijke toegang niet nodig en is dus zeer laagdrempelig." 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news