Candid. Platform
for growth.

Heineken creëert voetbalgrap van het jaar

Heineken creëert voetbalgrap van het jaar

Waar kijk je het liefst naar de voetbalwedstrijd van het jaar? Thuis met je vrienden op de bank? Of op een VIP-stoel in het stadion zelf? Heineken bedacht met ‘The Dilemma’ de ultieme voetbal ‘prank’ rondom de Champions League wedstrijd tussen AS Roma en Real Madrid en creëerde daarmee een originele vorm van merkbeleving.

Het ging als volgt: voetbalfan Simone kijkt de wedstrijden van zijn club AS Roma altijd met zijn vrienden, thuis op de bank. Totdat een collega hem een VIP-kaart geeft voor het duel met Real Madrid. Terwijl hij naar het stadion rijdt bellen zijn vrienden hem om te vragen waar hij blijft. Wat hij niet weet is dat alles live wordt vertoond op het megascherm in het stadion. Simone komt voor iedereen herkenbaar in beeld.

 
Dan wordt het dilemma gepresenteerd: Er staat een helikopter voor hem klaar, die hem alsnog naar zijn vrienden kan brengen om daar op de bank naar de wedstrijd te kijken. Wat doet hij? Fluitconcerten worden afgewisseld met gejuich als Simone kiest voor de helikopter en door een Heineken hostess wordt weggevoerd uit het stadion naar…een business suite waar zijn vrienden al die tijd hebben zitten wachten.

 
Alles is live gevolgd met verborgen camera’s, terwijl Simone zich van niets bewust is. ,,Alles moest in één take goed. We hadden geen tweede kans,” zegt een van de makers.

https://www.youtube.com/watch?v=R6xLcItSJN8

 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Platform news       All platform news