Candid. Platform
for growth.

Ruud Wanck nieuwe CEO van Candid

RW-klei_20201001-052543_1

Grondlegger Gérard Ghazarian wordt bestuursvoorzitter van nieuwe directieboard

AMSTERDAM –Ruud (Rudiger) Wanck is per 1 oktober aangetreden als nieuwe CEO van Candid, het grootste onafhankelijke marketing en reclameplatform van Nederland. Onder leiding van Wanck, o.a. voormalig Global CEO van GroupM Connect, zal een nieuwe organisatiestructuur worden opgezet om Candid zowel nationaal als internationaal verder uit te breiden.

Huidig CEO en oprichter Gérard Ghazarian wordt in die structuur bestuursvoorzitter van een nieuw te vormen directieboard. In die functie zal hij zich gaan richten op de fusie en overnamestrategie (M&A) van Candid.

Candid groeit snel, onder meer door overnames van mediabureaus als Stroom en M2Media. In 2018 nam het de Digital Agency Group over, met digitale media-, data- en reclamebureaus als Online Company, Havana Harbor en 6Circles. Vorig jaar sloten daily dialogues en XXS zich aan bij het marcom platform. ,,Door de Covid-19 crisis hebben nieuwe overnames even moeten wachten, maar met Ruud krijg ik een ervaren CEO naast me die ons daarbij gaat versnellen", zegt Ghazarian. ,,Covid-19 betekent voor de hele markt disruptie en dus ook voor Candid; wendbaarheid en anticipatie zijn dan ook cruciale factoren in deze tijden."

Wanck vervulde de afgelopen jaren diverse topfuncties vanuit Amsterdam, Londen en New York bij GroupM, onderdeel van 's werelds grootste communicatiebedrijf WPP en moedermaatschappij van mediabureaus als Mindshare, MediaCom en Wavemaker. Hij bekleedde verschillende functies binnen GroupM; bestuursvoorzitter in de Benelux, Chief Digital Officer voor EMEA, Global Digital COO en Global CEO bij GroupM Connect, waar hij leidinggaf aan duizenden digitale experts, verspreid over 60 landen, op het gebied van marketing, data en technologie. Drie jaar geleden richtte hij samen met anderen een investeringsmaatschappij op, die in verschillende start-ups en scale-ups participeert.
Deze positie zal hij aanhouden naast zijn rol als CEO van Candid waarbij hij ook als partner bij Candid is toegetreden. ,,Wat Gérard en zijn team de afgelopen jaren hebben opgebouwd en hoe Candid zich positioneert is indrukwekkend. Nu gaan we met het bedrijf de volgende groeifase in, zowel in Nederland als internationaal", stelt hij.

Door Covid-19 zal een blijvende verandering in consumentengedrag en bedrijfsvoeringen plaatsvinden. Hierdoor zal de focus van adverteerders nog meer dan ooit liggen op digitale transformatie en de bijbehorende data- en technologie strategieën. ,,De markt heeft een digitale reset gehad. Marketing, distributie en sales zijn in een digitale economie onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar zullen we bij de verdere ontwikkeling van Candid, onze dienstverlening en onze M&A-strategie dan ook de volledige focus op hebben", aldus Wanck.

Please see below the English press release:

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.

Platform news       All platform news