Candid. Platform
for growth.

TV blijft veruit grootste video-advertentieplatform in UK

TV blijft veruit grootste video-advertentieplatform in UK
Door Mathilde Min

Televisie blijft veruit het grootste video-advertentieplatform in het Verenigd Koninkrijk. In 2016 werd 93,8% van alle getoonde commercials bekeken op televisie. Veel meer dan op YouTube en andere online videodiensten bij elkaar opgeteld.

 
Dit blijkt uit onderzoek van Thinkbox, het marketingorgaan van de commerciële televisie in de UK. Ondanks de groei van online video, zowel in bereik als in marketingbudget, blijft televisiereclame de meeste mensen bereiken. Televisie is, aldus Lindsey Clay van Thinkbox, een betrouwbare advertentie-omgeving die bewezen heeft te werken. Veel adverteerders blijven dan ook kiezen voor dit medium. Het percentage commercials dat via YouTube bekeken wordt, blijft marginaal, ondanks een stijging van 0,5% in 2015 naar 0,7% in 2016.

Het is aan YouTube om het groeiende bereik van mobiele video te gelde te gaan maken en in te spelen op de verschuiving van advertentiebudgetten naar online.

Dit lijkt de Google-onderneming met nieuwe advertentieformats, zoals unskippable commercials van 30 seconden, te willen bereiken. Met YouTube TV wil de videodienst bovendien meer televisiekijkers trekken. De vraag blijft echter hoe de videodienst geld verdient, aangezien de site tot nu toe vooral lijkt in te zetten op groei.

 

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.

Our Candid editorial team
creates stories that matter.