TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Wordt Ziggo de Hollandse Netflix?

Wordt Ziggo de Hollandse Netflix?

Ziggo start 12 november in samenwerking met Sport1 een eigen gratis sportzender. Het betekent een nieuwe fase voor het bedrijf, dat als kabelaanbieder begon en zich langzaam aan transformeert tot aanbieder van exclusieve content.

Nu krijgen de kijkers van Ziggo Sport Spaans voetbal en Formule 1 te zien, maar ook Jack van Gelder, die samen met Frank Evenblij talkshow Peptalk gaat maken.

Het sportkanaal is pas een eerste zet. Je kunt ook denken aan concerten in de Ziggo Dome, die exclusief gestreamd worden op een Ziggo-kanaal. Mogelijk komt Ziggo op termijn ook wel met zelf ontwikkelde en geproduceerde series, zoals Netflix en HBO.

De provider kijkt uiteraard met argusogen naar wat zijn grootste concurrent KPN doet. Dat liet afgelopen zomer weten met de eigen dramaserie Brussel te komen en koos voor een samenwerking met FOX voor exclusieve voetbalcontent.

Evolutie
De stap om een gratis sportzender te beginnen, past in de evolutie van Ziggo als kabelbedrijf naar provider van exclusieve content. Vorig jaar kocht het Amerikaanse Liberty Global Ziggo en voegde het samen met de eigen kabelaanbieder UPC. Waar kabelproviders voorheen alleen de doorgifte van lineaire tv-zenders verzorgden, mikken ze nu op het brengen van onderscheidende content. Een logische stap in de tijden van digitalisering, YouTube en Netflix en het feit dat de consument zelf wil bepalen welke (video)content hij tot zich wil nemen.

KlantenbindingLiberty Global opperhoofd John Malone koopt nu zo veel mogelijk kabelbedrijven wereldwijd op en kan zo exclusieve deals gaan sluiten met contentmakers. Dat gebeurt nu ook met Ziggo. Met een sportkanaal hoopt de provider nieuwe abonnees binnen te halen, maar vooral abonnees te binden. Ziggo telde begin dit jaar 4.239.900 abonnees. Van hen kijkt 79 procent digitaal: 3.387.300. Jack van Gelder kan na zijn vertrek bij de NOS dus meteen weer een potentieel miljoenenpubliek trekken.

Decoder
Interessant is ook dat partner Sport1 de rechten van de Champions League in handen heeft, maar die blijven achter de decoder. SBS6 heeft namelijk het exclusieve recht om de grootste Europese voetbalcompetitie op het open net uit te zenden
Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/