Candid. Platform
for growth.

PR bureau verwijdert Smurfin van Israëlische billboards

PR bureau verwijdert Smurfin van Israëlische billboards
Door Mathilde Min

Billboards voor ‘Smurfs: The Los Village’ in Bnei Brak in Israël zien er net iets anders uit dan elders. Het PR-bureau heeft Smurfin van de afbeelding verwijderd om de ultraorthodoxe Israëliërs in de plaats niet voor het hoofd te stoten.

 
Posters, billboards en andere promoties in de stad zijn gereguleerd vanwege de orthodoxe achtergrond van een deel van de inwoners, zo meldt The Drum. Deze marketing-uitingen mogen geen vrouwelijke karakters tonen, om de gelovigen niet in verlegenheid te brengen. Het PR-bureau dat in deze regio de promotie verzorgt rond de Sony Pictures animatiefilm heeft Smurfin daarom weggelaten op de billboards.

Jennifer Laurence verdween eerder in Bnei Brak en Jeruzalem ook van billboards voor The Hunger Games-films. En Peter Pans Tinkerbell stond niet afgebeeld op posters voor de fantasyfilm Pan (2015). Deze zomer zal waarschijnlijk ook de Israëlische hoofdrolspeelster Gal Gadot in de meer religieuze delen van het land weggelaten worden op promotie voor Wonder Woman.