TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Verslaafd aan Lynda.com

Verslaafd aan Lynda.com

Op zoek naar een training voor marketing, business of social video? Een maand lang voor een klein bedrag de beschikking hebben over duizenden uitstekende cursussen? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. In Nederland is het nauwelijks bekend, maar het is er gewoon.

 
Je kan natuurlijk voor een paar honderd euro een dag in een klasje gaan zitten. Of op YouTube zoeken naar gratis tutorials, waarvan de kwaliteit sterk wisselt. Bij lynda.com gaat het anders.

Content marketing
De kosten zijn laag vanwege het grote aantal cursisten. Zo is de cursus ‘content marketing foundations’ inmiddels door 580.000 mensen wereldwijd gevolgd. Het leertraject content marketing bestaat uit tien online cursussen van in totaal negen uur. Je raakt er op de hoogte van de laatste trends. Het geheim van lynda.com zit niet alleen in deskundigheid, maar ook in de presentatie. Docenten die voor lynda.com willen werken, moeten eerst een screentest doen, alsof ze presentator worden van een grote televisieshow. Wie daar doorheen komt, kan als docent aan de slag.

Hollywoodproductie
De docenten werken samen met een team van producers. Het uitgangspunt is om van elke cursus een soort Hollywoodproductie te maken. Dat lukt in het ene geval beter dan het andere. Bij cursussen die te maken hebben met IT (van JavaScript tot het maken van een website met WordPress) kijk je vooral naar een app en wat de docent allemaal aanklinkt. Soms een beetje saai om te zien. Persoonlijk ben ik vooral gecharmeerd van het aanbod over fotografie of video, waarbij  je met een videomaker op locatie meekijkt en vaak fantastische beelden krijgt te zien.

Het begon in 1995 toen multimediadocent Lynda Weinmann (vandaar lynda.com) en haar man Bruce Heavin een website maakten met informatie voor scholen. In 2002 kwamen de eerste cursusen online; in 2004 waren dat er honderd. Inmiddels kan je kiezen uit een kleine zesduizend online cursussen. In 2015 werd lynda.com overgenomen door LinkedIn voor anderhalf miljard dollar. LinkedIn wil mensen die zoeken op vacatures  kunnen koppelen aan cursussen die ze daarvoor goed kunnen gebruiken. Lynda.com blijft een aparte applicatie. Het kantoor staat in Californië.

 
C.C. Chapman
Onder de docenten zie je bekende namen, zoals marketeer C.C Chapman, die onlangs in Utrecht op een congres een presentatie gaf. Learning content marketing van C. C. Chapman heeft inmiddels 545.000 duizend cursisten gehad.

Niet alles is overigens perfect. Ronduit irritant is dat je tijdelijke lidmaatschap of free trial automatisch overgaat in een maandabonnement. Nieuwkomers hebben dat niet in de gaten. Je kan het wijzigen in je persoonlijke instellingen.

Lynda.com is zo uitgekiend dat het zelfs verslavend kan werken. Er is veel te zien. De site pakt nieuwe ontwikkelingen supersnel op. Je bent snel bij in je vakgebied, kunt nieuwe vakken uitproberen. Sommige grote bedrijven geven hun werknemers een doorlopend abonnement. Dat is niet voor iedereen weggelegd, maar ook zo nu en dan kan je prima up-to-date blijven. 
Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/