TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

Onderzoek millennials: print magazine niet voor bejaarden

Onderzoek millennials: print magazine niet voor bejaarden

Millennials lezen nog steeds tijdschriften, maar het liefst digitaal en via sociale platforms zoals Facebook, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Ergo: magazines hebben nog steeds toekomst als ze hun digitale platform maar inzetten als aanjager voor print.

 
Het onderzoek naar het mediagedrag van millennials werd uitgevoerd door Novio Research naar aanleiding van het event ‘Meet the Millennials’, dat werd georganiseerd door Magazine Media Associatie (MMA) in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam. Hierbij zijn 523 millennials in de leeftijd van 16 tot 30 jaar gevraagd naar hun mediaconsumptie en voorkeuren.

 
Bijna helft leest tijdschrift
 
Er zijn voor de (print)media verschillende positieve en verhelderende inzichten voor magazine uitgevers uit voortgekomen. Zo geven de millennials aan dat ze print nog steeds waarderen en zeker niet zien als medium voor bejaarden. 32% Heeft een abonnement. 45% Leest 1 of meerdere magazines per maand en geeft aan dit ook in de toekomst te blijven doen.

De toekomst voor bladen zit ‘m volgens deze groep in de combinatie van online en print. Door social media komen ze het meeste in aanraking met het tijdschrift en ditzelfde middel zet vaak aan tot koop van het magazine. Facebook wordt hierin als belangrijkste vermeld: 66% komt vooral via dit sociale medium in aanraking met online artikelen van tijdschriftenmerken en andere online platformen die ze regelmatig (50 %) bezoeken.

 
9GAG en Dumpert bovenaan
 
De meest gebruikte online platformen onder vrouwelijke millenials zijn 9GAG (20%), Buzzfeed (16%) en Dumpert (15%). Daarna volgen de online platformen van magazines met Cosmopolitan (15%) op één en Lindanieuws (14%) als tweede.

Mannelijke millennials zijn het meest te vinden op Dumpert (44%), 9GAG (31%), Powned (25%), Geenstijl (25%) en De Speld (24%). Het favoriete online magazine platform voor deze groep is van VI (20%).

Tot slot geeft 47% van de millennials aan dat ze een duidelijke dagelijkse routine hebben als het gaat om de media die ze gebruiken. Ze wachten niet tot het nieuws op hen afkomt, maar gaan zelf op zoek. Hierbij is de behoefte aan korte nieuwsberichten groot. Verder zijn de millennials kritisch naar media toe en vinden ze factchecking belangrijk.

Genoeg reden voor merken in bladenland om goed na te denken over een online strategie, daarbij te focussen op de eigen titel en niet mee te gaan met de trend van online kopieergedrag.
Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/