TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

3FM: Ja, het kan nog slechter

3FM: Ja, het kan nog slechter
Door Linda Haring
Radio 538 zag zijn marktaandeel licht dalen en Qmusic dichterbij komen. De regionale zenders van ORN bleven stabiel, al wonnen ze een vol procentpunt marktaandeel ten opzichte van vorig jaar. Maar hoewel de luistercijfers van de afgelopen periode geen grote verschuivingen te zien gaven, blijkt één trend onmiskenbaar: NPO 3FM blijft maar verder dalen.
Dat blijkt uit de luistercijfers van het Nationaal Luister Onderzoek over de periode augustus-september 2016.

Marktleider daalt  Ook deze meting staat Radio 538 als marktleider nog bovenaan. Echter het aandeel is ten opzichte van de voorgaande meting iets gedaald van 12,2% naar 12%. Het lijkt erop dat een aantal luisteraars gedurende deze periode Qmusic weer opgezocht heeft, want Qmusic ziet het aandeel fors toenemen van 9,1% naar 9,5%. Overigens een half procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Regionalen winnen terrein  Het aandeel van de publieke regionale zenders van ORN blijft stabiel op 10,5%, maar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een forse stijging van het marktaandeel met 1 volle procent.

Gedaald ondanks record  Het zenderaandeel van Sky Radio is deze meting licht gedaald. Daarentegen heeft Radio Veronica weer meer luisteraars weten te trekken, want Veronica zag het aandeel groeien naar 4,4%. Radio 10 ziet het aandeel licht dalen ten opzichte van de laatste meting, al bracht het zelf naar buiten dat het met 5,7% zijn hoogste marktaandeel ooit in de periode augustus-september behaalde.

ZorgenkindjeOok deze meting daalt het aandeel van NPO 3FM weer van 6,4 naar 6,3%. Ter vergelijking: vorig jaar had de zender in deze periode een marktaandeel van 8% en in 2014 stond 3FM nog fier op een tweede plaats achter Radio 538 met 9% marktaandeel. De vraag is wat er met het aandeel gaat gebeuren als eind dit jaar ook Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow.

De cijfers van de september-oktober meting zullen op 22 november gepubliceerd worden.

Zenders

 
Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/