Candid. Platform
for growth.

Hoe Euroknaller de volle markt van 'dagdealsites' wil veroveren

dagdeals

Kun je in deze tijd nog een succesvolle dagdealsite in de markt zetten? Ex-Philips marketeer Steven van den Ingh denkt van wel en begon vorig jaar Euroknaller. Veertigers zijn de grootste doelgroep en die bedien je met sparen, spelletjes en een goede nieuwsbrief.


Bij Philips zag Steven van den Ingh hoe interessant de wisselwerking tussen sales en marketing kan zijn. Hij werkte daar vanaf zijn afstudeerstage, onder meer op het hoofdkantoor bij destijds Global Marketing Management. Daar verdiepte hij zich in hoe de merkwaarden integraal onderdeel worden van de dagelijkse werkzaamheden binnen alle lagen in een organisatie. Bij Consumer Lifestyle werkte Van den Ingh voor verschillende klanten en ervoer hij hoe marketing en sales elkaar kunnen 'helpen'. Als marketingmanager leerde hij managementskills en dat bracht hem tot ondernemerschap en uiteindelijk sinds vorig jaar Euroknaller.


Ervaren compagnons

Dat platform zette hij met een aantal compagnons op die ervaring en ideeën opgedaan hebben bij de bekende dealsite Groupdeal. De (dag)dealsites, dat is inderdaad een branche met veel partijen in de markt, erkent hij. ,,Maar wij denken met onze knowhow en een andere visie een sustainable bedrijf te kunnen bouwen."Van den Ingh is bij Euroknaller - met 10 fte - de managing director.

De naam onthoud je meteen, maar wat is het en wat doen ze dan anders dan al die andere partijen? ,,Wij bieden vooral A-merken aan, op basis van productpartijen die we in de markt aangeboden krijgen. Als je de juiste personen kent en producten tegen gunstige prijzen te koop zijn dat kunnen wij dat doorvertalen in voordeel. De producten komen van een netwerk van Europese leveranciers. We kijken ook naar de trends van het moment. We zijn zelf ook allemaal consumenten en daar spelen we op in. Als we het nog niet hebben in ons netwerk, gaan we het sourcen."


A-merken aanbod

Euroknaller heeft een dagelijks wisselend aanbod van A-merken, maar ook verzorgingsproducten, elektronica en fashion. Nu zijn er dus meer van dergelijke sites en hoe zorg je dat er ondanks je brede aanbod toch een grote groep terugkerende bezoekers is? Het bedrijf heeft hiervoor een loyaliteitsprogramma opgezet. Daarmee kan je op het moment dat je iets koopt punten sparen voor gratis producten waarmee het veel veertigplussers 'vangt' die ook de grootste groep klanten vormt. ,,We zien dat die klanten vaker terugkomen, een hogere engagement hebben en een groter bedrag uitgeven."

Ook een dagelijkse puzzel levert korting op. Van den Ingh ziet dat 'gamification' goed werkt. ,,Gamification klinkt fancier dan het is: het gaat om een dagelijkse puzzel die we in de nieuwsbrief verwerken." Die nieuwsbrief blijkt mede daardoor een belangrijke klantenbinder.

,,Het is voor ons de uitdaging dat de nieuwsbrief elke dag relevante producten bevat. Is het een koude nacht geweest dan bieden we de volgende dag dat vierseizoenendekbed aan. Daarnaast waarderen klanten het als er naast commerciële boodschappen ook een spelletje gespeeld kan worden. E-mail blijft een heel interessant kanaal om traffic te creëren, naast social media, adwords en onze app."

Voor bereik heb je accounts nodig. Zodra mensen die accounts aanmaken kan Euroknaller tracken om zo relevant mogelijke content te sturen. ,,Dat is het uiteindelijke doel, maar aan de andere kant proberen we die dingen ook zo relevant mogelijk in te zetten. Als je voor een strijkbout komt en je ziet ook een aanbieding voor een strijkplank, dan is dat interessant en kom je terug. Hoe relevanter, hoe groter de retentie. Dat zorgt ervoor dat consumenten graag terugkeren. Daarnaast is je customer service essentieel. ,,De theorie daarover is dat als je iets snel oplost wat niet helemaal goed ging klanten over het algemeen nog twee tot drie keer blijer zijn dan als de levering volgens verwachting is. Mensen praten daar op een feestje veel meer over. Ze voelen zich gehoord. Je moet je team uitdagen daar constant aan te denken."

Steven van den Ingh


Check de concurrentie

En ook: elke dag optimaliseren hoort ook tot de regels van een succesvol platform en start up. Van den Ingh: ,,We moeten om ons heen kijken naar wat de concullega's doen, maar nog meer naar andere branches. Als je alleen in je eigen domein blijft hangen, kunje niet innoveren. Hoe zit het met het purchasefunnel van een verzekeraar, of wat zijn de laatste ontwikkelingen in een fysieke winkel en hoe kunnen we dat vertalen naar online?

Verdienmodel
Verdienmodel is de marge op de verkoop van de producten. Daar moeten de marketing en overhead van betaald worden. Winst wordt er nog niet gemaakt na anderhalf jaar, maar Van den Ingh verwacht dat wel medio volgend jaar. ,,Winst maken is altijd een lastig iets. Ik geloof erin dat de kosten voor de baten uitgaan, dus ik investeer graag in doorontwikkeling van het platform, de gebruikservaring en de mensen in het team. En meer producten aanbieden: we hebben een breed assortiment, maar dat kunnen we verdiepen op basis van relevantie. Zo optimaliseren we constant."

Extra fields

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/

Be Candid,
it’s contagious.

Candidness is the quality of speaking with
honesty and authenticity. Our Candid editorial
team shares stories that matter on media, data,
marketing, creativeness and technology.