TODO: /blogs/entry/default.php
TODO: /blogs/entry/default.posts.php

'Branded' mondkapjes trend in de VS

mondkapjes

Brands hebben een nieuw platform ontdekt om hun naam in de schijnwerpers te zetten: mondkapjes, die van alles kunnen promoten, van fastfoodketens tot sportteams. De opbrengsten van de verkoop gaan vooral naar de strijd tegen het coronavirus.

Nederland vindt het nog niet nodig om mondkapjes massaal in te zetten, maar in andere landen is dat anders en daar spelen bedrijven op in. We kennen al fashionketens die modieuze mondkapjes ontwerpen,zodat ze er aantrekkelijk uitzien. Mondmaskers zijn het nieuwe modegoud, kopte VRT Nieuws.

Draagbare brands zijn deel van onze cultuur
Nog opvallender zijn de branded face masks, die vooral in de VS in het oog springen. Merken als Disney, basketbalbond NBA of Universal Music Group plaatsen namen en logo's op mondkapjes die je online kan kopen, zo is te lezen in AdAge en de Chicago Tribune. De opbrengsten van de verkoop komenvooral ten goede aan initiatieven om het Corona-virus in te dammen.

Brandstrateeg Peter Shankman in New York denkt dat branded mondkapjes, mits goed gemaakt, bij het publiek positief worden ontvangen. „Draagbare brands zijn deel geworden van onze cultuur."

Modieus
Het bedrijf Fanatics, dat opereert namens veel sportbonden in Amerika, verkoopt mondkapjes met teamlogo's voor de sportbonden NFL, NBA, WNBA en NHL voor prijzen tussen de 15 en 25 dollar. De mondmaskers zien er modieus uit. „We willen alles doen om het dragen van mondkapjes te vieren en het stigma weg te halen. Dat kan door ze aantrekkelijk te maken, ze moeten fun uitstralen," zegt creative officer en ontwerper Jason Musante van marketingbureau Huge. „Hoe meer we dit als normaal omarmen, des te meer levens zullen we redden." De meeste bedrijven benadrukken dat hun mondkapjes geen vervanging zijn voor de professionele maskers voor zorgmedewerkers.

Frozen- en Starwars-mondkapjes
Disney speelde al snel in op de aanbeveling in de VS om mondkapjes te dragen. De kapjes tonen sterren uit films als Star Wars, Frozen en The Avengers. Ze zijn in drie verschillende maten per viertal te bestellen op shop Disney.com. Begin juni heb je ze thuis. De kapjes zijn niet geschikt zijn voor 'surgical or industrialuse'. De grote Star Wars-mondmaskers waren binnen enkele uren uitverkocht.

Disney doneert de winst uit de verkoop tot een miljoen dollar aan MedShare, een organisatie die medische goederen levert aan gemeenschappen in nood. Dat komt bovenop de vijf miljoen dollar die het bedrijf al gaf aan ziekenhuizen en staten die het hardst door het Corona-virus zijn getroffen. „In deze zware tijden gebruiken we onze tijdloze verhalen om in behoeften te voorzien," staat te lezen op een blog op de Disney-site. Het is liefdadigheid, waarmee het bedrijf zelf een goede naam kan hooghouden.

NBA omarmt mondkapjes
De NBA (National Basketball Association) was de eerste grote sportbond die de gezichtsmaskers omarmde. De bond begon half april met de verkoop van mondkapjes met logo's van de verschillende teams. Het bedrijf Fanatics dat de e-commerce regelt, benadrukt dat de mondkapjes modeproducten zijn en geen bescherming hoeven te bieden tegen het virus. „Met dit product kunnen fans bijdragen aan hulp voor degenen die direct door het Corona-virus zijn getroffen," zegt NBA-president Kathy Behrens.

Justin Bieber en Billie Eilish
De Universal Music Group werkt samen met artiesten aan branded mondkapjes, onder wie Justin Bieber en Billie Eilish. Zo kan je op je mond het logo of handtekening dragen van je favoriete artiest. Op elk item staat verder dezelfde ontnuchterende mededeling: het gebruik van stoffen maskers beschermt je niet tegen COVID-19.

In dit geval gaat de opbrengst naar een organisatie die artiesten in nood helpt. De Universal Music Group geeft daarnaast 50.000 maskers weg voor gezondheidswerkers.

#StayHome in Chicago
Ook de stad Chicago sprong snel in op de trend van branded mondkapjes. De kapjes dragen het logo van de stad met de hashtag#StayHome. Een fabriek voor uniformen en vlaggen werddaarvoor omgetoverd tot productiefaciliteit voor mondkapjes en dat bleek een schot in de roos. „Toen de burgemeester zich met het mondmasker liet zien, ging het ineens snel," zegt Alan Spaeth van het nieuwe bedrijf PrideMasks, dat de vraag nauwelijks aankan.

Ook ondernemingen die mondkapjes voor hun personeel willen, melden zich bij PrideMasks, waaronder Dow Chemical in Michigan. Bedrijven zijn op zoek naar 'corporate wear', zodat ze eenheid kunnen uitstralen. „Dit is een goede manier om het uniform te houden," zegt Spaeth in de Chicago Tribune.

Vragen?
Direct onze hulp nodig?
Wij nemen contact met u op.
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.candidplatform.com/