Candid. Platform
for growth.

Formule 1 laat fans het ‘Maxgevoel’ beleven

Formule 1 laat fans het ‘Maxgevoel’ beleven

Formule 1 heeft zijn eerste wereldwijde marketingcampagne gelanceerd. De aftrap is een spotje waarin de adrenaline van het scherm spat. Snel gemonteerde beelden van Formule 1-racewagens, races en close-ups van de gezichten fans die worden blootgesteld aan F1-krachten zuigen de kijker de wereld van F1 in.

Het filmpje ‘Engineered Insanity’ is gemaakt door Wieden & Kennedy London onder regie van Chris Boyle. De fans, waarvan we van heel dichtbij zien hoe hun gezichten vervormen onder de G-krachten, werden blootgesteld aan warmte, wind en regen in een speciaal daarvoor geconstrueerde windtunnel. Ze maakten het spektakel van de Formule 1 zo mee alsof ze zelf een van de wagens bestuurden. Door de rapbeats, de game-achtige visuals en de snelle montage doet het spotje volgens Creativity Online denken aan campagnes voor sportmerken als Nike of Adidas.

De campagne past in de trend waarin de Formule 1 de fans op de eerste plek wil zetten. Zo lanceerde F1 eerder deze maand nog een eigen kanaal. In deze commercial zijn de fans waar het om draait, meer nog dan de snelle auto’s en de mannen die ze besturen. Formule 1 geeft ‘superfans’ ook als eerste de mogelijkheid om de campagne te delen via hun sociale media. Ook komen er GIFjes en interactieve Instagram Stories die fans kunnen delen.

,,We wilden het perspectief van hoe mensen kijken naar F1 veranderen,” aldus Ellie Norman, Director of Marketing, Formula 1. ,,Deze campagne verlegt de focus van onszelf naar de fans door uit te lichten waarom onze fans zo van deze sport houden. Onze vraag aan Wieden & Kennedy London was om de rauwe, opwindende spanning te vertalen in iets dat het hele spectrum van sportfans aanspreekt.”

https://youtu.be/vtqq_KbfUx0