Candid. Platform
for growth.

7 Slimme reclametips voor kortingsdag Black Friday

7 Slimme reclametips voor kortingsdag Black Friday

In Amerika is het al jaren een fenomeen en in Nederland wordt het inmiddels ook steeds vaker opgepakt: de dag na Thanksgiving, oftewel Black Friday. Deze dag zorgt ervoor dat online en offline de winkels in het teken staan van één ding: korting. Op 25 november 2016 is het weer zover. Welke interessante vormen zijn er om deze dag te vieren en hoe kunnen we die zelf slim gebruiken?

 
Of het nu Black Friday is of niet, geef aan de volgende manieren een eigen draai en wie weet heb je een succes te pakken.

 
  1. ‘Schrijf je in/ meld je aan’ en krijg korting
De ‘schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg XX%korting’-truc is simpel, maar werkt wel. Ook geschikt voor Black Friday. Geen fan van e-mailmarketing? Dit kan natuurlijk ook in de vorm van ‘meld je aan voor onze app/service/site/etc en ontvang een eenmalige korting’.

 

  1. Personaliseer de korting
Als je, mede door punt één, een groot bestand hebt aan nieuwsbriefabonnees, kun je er maar beter meteen goed gebruik van maken. Je kunt kiezen voor de simpele ’Krijg vandaag XX% korting, klik hier’-variant. Of je personaliseert de korting en maakt de nieuwsbrief in de vorm van een gift guide, met een selectie producten speciaal voor hem, haar, voor kids, etc.

 

  1. Zet social media slim in
Maak een speciale Black Friday-kortingscode aan voor één dag en post deze op sociale media als Instagram, Snapchat, Pinterest en Facebook. Deze actie kun je meteen gebruiken om meer volgers/likes te creëren op de sociale media waar jij je met je bedrijf/merk op richt. Start bijvoorbeeld een week vooraf met promotionele posts met een boodschap als: ‘Volg ons op Instagram en je krijgt vrijdag een speciale kortingscode cadeau!’

 

  1. Geef ieder uur korting op een ander product
Bedenk welk product je het liefst wilt boosten en creëer extra kortingsgekte + online verkeer als je een webshop hebt, door ieder uur korting op een ander product te geven. Dit kun je extra aanjagen door eventueel een extra opt-in nieuwsbrief te maken waar klanten die hier interesse in hebben zich voor op kunnen geven, of door social media posts van iedere kortingsactie te plaatsen.

 

  1. Geef speciale korting aan loyale klanten
Selecteer de klanten die voor een langere periode loyaal zijn aan jouw merk/bedrijf en bedank ze met een speciale kortingscode die alleen voor hen geschikt is. Op bijvoorbeeld een bepaald product/dienst of zelfs een product/dienst naar keuze. Voor 1 jaar klant: 10%, 2 jaar 20%, 3 jaar 30%, met een max van bijvoorbeeld 50%. Door deze kortingsactie jaarlijks terug te laten komen, creëer je extra klantenbinding. Mits je product/dienst goed is en blijft natuurlijk…

 

  1. Promoot een goed doel
Zet een samenwerking op met een aantal goede doelen, en laat de klant zelf uit één van deze goede doelen kiezen waar ze 10% van de prijs van het gekochte product aan kunnen doneren.

 

  1. Zet de kortingsactie in op een goed moment
Reden om niet aan Black Friday mee te doen, is voor sommige bedrijven simpelweg dat er toch wel gekocht wordt in de periode rondom de feestdagen. Bekijk je eigen verkoopcijfers en bepaal een geschikt moment waarop de verkoop van je dienst of product vaker tegenvalt en wel een boost kan gebruiken. Gebruik bovenstaande punten en bedenk een eigen kortingsactie die je ieder jaar in dezelfde periode terug kunt laten komen.